یک برنامه ساده با استفاده از GUIDE در متلب ایجاد کنید
موسسه پایا پروژه به عنوان متصدی انجام پروژه های متلب وظیفه ی خود می داند که در راستای آموزش نرم افزار متلب گام های موثری را بردارد. با توجه به اینکه یک دوره آموزشی متلب مستلزم تمرین و تلاش بسیار است. اما این موسسه تلاش می کند سهم کوچکی در جهت یادگیری شما داشته باشد.
متلب (Matrix-Laboratory) یک پلت فرم زبان برنامه نویسی مبتنی بر ماتریس است که عمدتاً برای حل کارهای ریاضی و مسائل بلادرنگ در پروژه های متلب استفاده می شود. این به طور خاص برای مهندسان و دانشمندان طراحی شده است تا سیستم ها را تجزیه و تحلیل و طراحی کنند. و همچنین قادر به حل مسائل بلادرنگ با مقداری معادل سازی هیستوگرام و نمایش گرافیکی است.
بنابراین در این مقاله یاد می گیریم که چگونه با استفاده از GUIDE در MATLAB یک اپلیکیشن ساده بسازیم. قبل از آن، اصطلاح مورد نیاز را درک خواهیم کرد.
GUIDE در انجام پروژه متلب چیست؟
GUIDE مخفف (Craphical User Interface Development Environment) است. این یک محیط طراحی UI (واسط کاربری) باز است که برخی از عملکردها یا ابزارها را برای طراحی رابط های کاربر و ایجاد برنامه های سفارشی ارائه می دهد. ابزارهای مورد استفاده برای ایجاد هر برنامه سفارشی، فرآیند چیدمان و برنامهنویسی رابطهای کاربری را ساده میکنند.
رابط کاربری گرافیکی اجازه تعامل بین یک انسان و یک برنامه کامپیوتری را می دهد. GUIDE عمدتا برای آزمایش طرحها و طرحبندیهای رابط کاربری گرافیکی مختلف استفاده میشود. این فرآیند ایجاد رابط کاربری گرافیکی را ساده می کند. برخی از انواع خاصی از رابطهای کاربری گرافیکی ممکن است به کد سفارشی برای دستیابی به عملکرد مورد نظر نیاز داشته باشند.
مراحل ایجاد برنامه های کاربردی به صورت تعاملی با استفاده از رابط کاربری گرافیکی
طراح برنامه MATLAB یک محیط تعاملی است که دو وظیفه اصلی ایجاد برنامه، قرار دادن اجزای بصری و رفتار برنامهنویسی را با هم ترکیب میکند. مراحل زیر را دنبال کنید و رابط کاربری گرافیکی تعاملی ایجاد کنید.
مرحله 1: روی NEW in کلیک کنید و برنامه را ایجاد کنید.
مرحله 2: پس از آن، طرح را همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، مشاهده خواهید کرد.
مرحله 3: اکنون می توانید هر طرحی را انتخاب کنید و برنامه خود را به راحتی طراحی کنید، جایی که می خواهید برنامه های سفارشی رابط کاربری گرافیکی خود را ایجاد کنید.
مرحله 4: بنابراین اکنون از برنامه 2 پنل با جریان مجدد خودکار استفاده خواهید کرد. آن را باز کنید و جزء را از کتابخانه کامپوننت اضافه کنید. هنگامی که برنامه 2-panel را با Auto-Reflow باز کنید، این نوع رابط را دریافت خواهید کرد.
مرحله 5: بنابراین اکنون کامپوننت را یکی یکی با استفاده از رابط کشیدن و رها کردن اضافه می کنیم. ابتدا دکمه رادیویی را اضافه می کنیم، به یک دکمه سوئیچ می کنیم و نمودار می دهیم. پس از آن، شما باید به سادگی فایل برنامه را اجرا کنید.
حالا بیایید مثالی برای ایجاد یک اپلیکیشن ساده با استفاده از GUIDE در متلب بزنیم.
مثال : در پروژه متلب ابتدا یک رابط کاربری گرافیکی ساده با استفاده از جعبه msg ایجاد می کنیم . پس از اجرای کد، پنجره ای نمایش داده می شود که خروجی را نشان می دهد.
.Code%
— Executes on button%
press in pushbutton1 %
function pushbutton1_Callback(hObject, eventdata, handles)
hObject handle to pushbutton1 (see GCBO) %
eventdata reserved %
to be defined in a future version of MATLAB %
handles structure with %
handles and user data (see GUIDATA) %
;msgbox(‘Hello, world!’)
خروجی:
منابع:
https://www.mathworks.com/matlabcentral/answers/477789-how-can-i-solve-this-problem