خروجی گرفتن از اتوکد و دستور Plot
موسسه پایا پروژه به عنوان متصدی انجام پروژه های اتوکد وظیفه ی خود می داند که در راستای آموزش نرم افزار اتوکد گام های موثری را بردارد. با توجه به اینکه یک دوره آموزشی اتوکد مستلزم تمرین و تلاش بسیار است. اما این موسسه تلاش می کند سهم کوچکی در جهت یادگیری شما داشته باشد.
پس از ترسیم نقشه ها و موضوعات در اتوکد بایستی از خروجی کار پرینت گرفت. این کار می تواند به صورت پرینت مستقیم از پرینتر و یا ذخیره فایل به صورت PDF باشد. این کار در اتوکد به کمک دستور Plot انجام می شود. در این مطلب قصد داریم با تنظیمات این دستور آشنا شویم.
فعالسازی دستور Plot
به منظور خروجی گرفتن و آماده سازی پرینت می توان از سربرگ File گزینه Plot را انتخاب کرد و یا حروف Plo را در خط فرمان تایپ کرده و Enter بزنیم. در راهی ساده تر نیز می توان از کلید ترکیبی Ctrl+P استفاده نمود. با این کار پنجره Plot باز خواهد شد. با کلیک بر روی دایره ای که در پایین پنجره و کنار گزینه Help قرار دارد (More Option)، پنجره به صورت کامل باز خواهد شد.
تنظیمات اولیه
- در قسمت Printer/Plotter و بخش Name می توان دستگاه پرینتری که مد نظرمان است را انتخاب کنیم. همچنین با انتخاب گزینه های Adobe PDF ویا Dwg to PDF می توان فایل را به صورت پی دی اف ذخیره نمود.
- در قست Paper Size نیز می توان اندازه کاغذ پرینت را مشخص کرد. A4 و A3 از موارد پر استفاده در این بخش هستند. در بخش Number of Copies نیز تعداد دفعاتی که قصد پرینت از صفحه را داریم، مشخص می کنیم.
مشخص کردن محدوده پرینت با Plot area
- در بخش Plot area قسمتی از صفحه که قصد داریم پرینت گرفته شود قابل تنظیم است. برای این کار در زیرمنوی What to plot گزینه Window را انتخاب کرده و حال کافی است محدوده مورد نظر را مشخص کنیم.
- در بخش Plot offset نیز گزینه Center the plot را انتخاب کرده تا موضوعات انتخابی در مرکز صفحه قرار گیرند.
- با انتخاب گزینه Preview نیز می توان نیم نگاهی به خروجی کار داشته باشیم. توصیه می شود حتماً پیش از اقدام به پرینت با انتخاب این گزینه، خروجی نهایی را مشاهده کرده و در صورت وجود خطا، نسبت به اصلاح آن ها اقدام نمایید. با زدن دکمه Esc می توانید به صفحه تنظیمات بازگردید.
- در بخش Plot Scale نیز با انتخاب Fit to paper ابعاد مضوعات انتخابی جهت پرینت طوری تنظیم می شوند که با صفحه کاغذ کاملاً فیت شوند. در غیر این صورت در بخش Scale می توانید مقیاس موردنظرتان را انتخاب نمایید.
تذکر:
در صورتی که در نمایشکر کوچک وسط صفحه خط قرمز رنگی مشاهده کردید، به معنای آن است که اندازه خروجی و کاغذ شما متناسب نیست و بهتر است تنظیمات را اصلاح نمایید.
پرینت رنگی یا سیاه و سفید
- در بخش Plot style table نیز می توان رنگی یا سیاه و سفید بودن پرینت را مشخص کرد. با انتخاب گزینه ctb می توان پرینت رنگی گرفت. با انتخاب Grayscale.ctp نیز خروجی کار به صورت سیاه و سفید خواهد بود. Monochrome.ctp نیز تمامی خطوط با هر رنگی که باشد را به خطوط مشکی تبدیل می نماید.
- در بخش Drawing orientation نیز می توان جهت کاغذ پرینت، عمودی (Landscape) و یا افقی (Portrait) بودن آن را مشخص نمود.