لایه بندی در اتوکد به کمک دستور Layer
موسسه پایا پروژه به عنوان متصدی انجام پروژه های اتوکد وظیفه ی خود می داند که در راستای آموزش نرم افزار اتوکد گام های موثری را بردارد. با توجه به اینکه یک دوره آموزشی اتوکد مستلزم تمرین و تلاش بسیار است. اما این موسسه تلاش می کند سهم کوچکی در جهت یادگیری شما داشته باشد.
لایه بندی در اتوکد به کمک دستور Layer
در ترسیم اشکال و موضوعات مختلف در اتوکد، ممکن است بخواهیم ویژگی های برخی از قسمت ها را همزمان باهم تغییر دهیم. یا بخواهیم برخی از خصوصیات را به صورت گروهی اعمال کنیم. بدین منظور از لایه بندی کردن استفاده می کنیم. در واقع، لایه بندی یعنی تعریف ایجاد و نام گذاری ویژگی ها و خصوصیاتی از قبیل نوع خط (پیوسته یا خط چین)، نوع رنگ، اندازه خط و … در یک بخش. در ادامه هرگاه به این ویژگی ها نیاز داشتیم تنها کافی است لایه ایجاد را به موضوعات اعمال نماییم.
فعالسازی دستور Layer
دستور Layer در نوار Ribbon و سربرگ Home و پالت Layers قرار دارد. با انتخاب Layer Properties ویا با استفاده از تایپ La و زدن Enter در خط فرمان نیز می توان این دستور و پنجره تنظیمات آن را فعال نمود.
اجرای دستور Layer و اعمال تغییرات مدنظر
پس از فعالسازی دستور لایه بندی به یکی از دو روش گفته شده، پنجره مربوط به تنظیمات Layer باز می گردد. در این پنجره پارامترهای مختلفی وجود دارد که در ادامه به معرفی مهم ترین آن ها می پردازیم.
– New Layer و Delete Layer به منظور ایجاد لایه جدید و یا حذف آن به کار می رود. بدین منظور کافی است بر روی آیکون ستاره دار یا ضربدر قرمز کلیک نمایید.
– Current Layer به معنای لایه جاری است. یعنی لایه ای که در حال حاضر در اتوکد فعال است و ترسیم با ویژگی های این لایه انجام می شود. با انتخاب Set Current نیز می توان لایه موردنظر را به عنوان لایه جاری انتخاب نمود.
– سربرگ Status و علامت تیک سبز نشاندهنده فعال بودن لایه جاری است.
– گزینه On نیز برای نمایش لایه هاست. با خاموش کردن آن لایه در اتوکد دیده نخواهد شد.
– با دوبار کلیک بر روی Name می توان نام لایه را تغییر داد.
– Line Type برای نوع خط (پیوسته و انواع خط چین) و Line Weight نیز برای تنظیم ضخامت خط کاربرد دارد. Color نیز رنگ خط را تغییر خواهد داد.
چند نکته:
- پیش از شروع کردن به ترسیم اشکال در اتوکد، بهتر است لایه مورد نظر خود را تعریف و ایجاد نمایید. سپس در هنگام ترسیم تنها کافی است موضوع موردنظر را انتخاب کرده و از پالت Layers لایه مد نظر را برای اعمال به موضوع برگزینید.
- برای انتقال ویژگی های یک لایه به لایه دیگر از دستور Match Properties استفاده می شود. برای این کار Ma را در خط فرمان تایپ کرده وEnter می زنیم. سپس ابتدا موضوعی که می خواهیم لایه آن انتقال یابد را انتخاب می کنیم. در ادامه موضوعی که می خواهیم لایه اول به آن اعمال شود را انتخاب می کنیم.