دستور کپی (Copy)، انتقال (Move) و چرخش (Rotate) در اتوکد
موسسه پایا پروژه به عنوان متصدی انجام پروژه های اتوکد وظیفه ی خود می داند که در راستای آموزش نرم افزار اتوکد گام های موثری را بردارد. با توجه به اینکه یک دوره آموزشی اتوکد مستلزم تمرین و تلاش بسیار است. اما این موسسه تلاش می کند سهم کوچکی در جهت یادگیری شما داشته باشد.
سه دستور کپی، انتقال و چرخش از نوع دستورات ویرایشی هستند. در نتیجه در پالت Modify از سربرگ Home قرار دارند. در ادامه به معرفی و نحوه استفاده از این دستورات در نرم افزار اتوکد می پردازیم.
کپی (Copy)
دستور کپی برای تکثیر و ایجاد نسخه مشابه با شکل یا موضوعی که ترسیم کرده ایم به کار می رود. برای انجام این عمل کافی است مراحل زیر طی شود:
- ابتدا با استفاده از کلیک کردن روی نماد کپی در پالت و یا سربرگ Modify و یا تایپ حروف CO و تایید آن، دستور Copy را فعال می نماییم.
- حال شکل یا موضوع مورد نظرمان را با کلیک کردن انتخاب می کنیم و با Enter زدن آن را تأیید می کنیم.
- در ادامه با کلیک چپ در صفحه، نقطه شروع جابه جایی را مشخص می کنیم. در ادامه و تنها با حرکت دادن ماوس جهت کپی قابل تنظیم است. در پایان نیز با چپ کلیک نقطه نهایی کپی تعیین می شود.
نکته: با نگه داشتن دکمه Shift می توان حالت Ortho Mode که جابه جایی تنها در خطوط افقی و عمودی است را فعال نمود.
جابه جایی یا انتقال (Move)
دستور Move برای انتقال یک شکل یا موضوع در صفحه به کار می رود. برای این کار کافی است:
- ابتدا با کلیک بر روی دستور Move در پالت یا سربرگ Modify و یا تایپ M در خط فرمان و Enter زدن، دستور انتقال را فعال کنیم.
- سپس انتخاب شکل مورد نظر و زدن دکمه Enter جهت تأیید.
- نقطه ابتدا جهت انتقال را با چپ کلیک انتخاب می کنیم. با حرکت ماوس نیز جهت انتقال مشخص شده و با چپ کلیک دیگر دستور Move به پایان می رسد.
نکته: با فشردن دکمه F8 و فعال سازی Ortho Mode می توان انتقال را تنها در جهت افقی و عمودی انجام داد.
چرخش یا دوران (Rotate)
برای چرخاندن اشکال در اتوکد می توان از دستور Rotate استفاده کرد. این دستور شامل مراحل زیر است:
- ابتدا با کلیک بر روی دستور Rotate در پالت یا سربرگ Modify و یا تایپ RO در خط فرمان و Enter زدن، دستور چرخش را فعال کنیم.
- حال شکل مورد نظر جهت دوران را با چپ کلیک انتخاب می کنیم و برای تأیید Enter می زنیم. سپس نقطه شروع دوران را با چپ کلیک مشخص می کنیم.
- در ادامه مقدار زاویه چرخش را وارد کرده و Enter می زنیم.